30 dec 2022

Vuurwerk op oudejaarsavond

Het jaar zit er weer op en dat betekend dat we op heel wat plekken vuurwerk willen afsteken om de overgang naar het nieuwe jaar te vieren. Toch is het dit jaar op heel wat plaatsen verboden om dit te doen. Terwijl vorig jaar nog 18 van de Limburgse gemeenten vuurwerk toelieten op oudejaarsavond, voeren nu al minstens 24 gemeenten een totaalverbod in.

Steeds meer Limburgers zijn van mening dat er geen plaats meer is voor vuurwerk. Zo was er vorig jaar op oudejaarsavond al een totaalverbod op vuurwerk van kracht in 18 van de Limburgse gemeenten en komen er dit jaar ook nog eens Beringen, Heers, Gingelom, Sint-Truiden, Hechtel-Eksel en Peer bij. Dat brengt het totaal op 24. In de tien resterende Limburgse gemeenten waar je nog zonder vergunning vuurwerk kan afsteken, is dat enkel mogelijk voor een beperkte periode. Meestal van 23u tot 1u.

In Bilzen mag er vuurwerk afgestoken worden mits een toelating van de burgemeester. In Hoeselt is er een totaal verbod en in Tongeren en Hechtel-Eksel komen er verhoogde politiecontroles op oudejaarsavond.

Meer info vind je hier