top of page

1 banaan per dag is supergoed voor je gezondheid

Iedereen droomt er wel eens van om gezonder te leven, maar de meesten onder ons doen er heel weinig aan omdat het moeilijk is deze stap te zetten. Wij willen jullie hier alvast mee verder helpen en dat met het eten van een banaan. Eén ding is zeker: één banaan per dag eten kan al een hoop veranderen in je gezondheidssysteem.

Er zitten twee soorten vezels in bananen: zetmeel en pectine. Deze vezels zorgen er samen voor dat je spijsvertering een optimale boost krijgt. Het zetmeel voedt alle goede bacteriën in je dikke darm; hierdoor werken je darmen een stuk beter. Verder helpen de pectine in bananen ook het beter werken van de bloedsuikerspiegel. De ‘suikers’ in bananen zullen constant in het bloed blijven, waardoor je veel minder snel trek hebt. Vooral de jonge, onrijpe bananen bevatten veel van dit stofje, dus kies niet altijd voor de overrijpe bananen in de supermarkt.


Een banaan per dag is niet alleen gezond maar je wordt er ook slimmer van en het helpt je ook om je beter te concentreren. Ohja.... Wil je een goede nachtrust eet dan voor het slapengaan een banaan. In de vrucht zit kalium dat je helpt om goed te kunnen slapen. Daarnaast zorgt de vitamine B, magnesium en kalium die in de banaan zit, stress en spanning tegen te gaan.


Wat we al langer weten is dat een fanatieke sporter zeer vaak een banaan eet. De mineralen en het koolhydraatgehalte maakt dat het gemakkelijk te verteren is, maar zorgt wél voor de juiste hoeveelheid energie. Ook voorkomt het spierkrampen en kan het spierpijn verminderen. Verder zorgt het kalium in bananen voor een gezonde bloeddruk. Het zorgt ervoor dat het niet te hoog en niet te laag ligt. Hierdoor wordt de kans op hart- en vaatziekten een stuk kleiner.


Tot slot hebben we ook nog goed nieuws voor de niet sporters onder ons. Wil je wat meer op je gewicht letten? Grijp dan snel naar een banaan. Je bloedsuiker blijft op peil en je hebt minder zin om te snacken of te snoepen. Daarnaast krijg je ook nog eens alle gezonde voedingsstoffen binnen.

bottom of page