top of page

1 maart: Complimentendag

Jaarlijks op 1 maart vieren heel wat landen, waaronder België, de 'Nationale Complimentendag'. Op die dag geven we elkaar nog meer oprechte aandacht en tonen we persoonlijke waardering naar anderen toe en dat doen we door een complementje te geven.

In tegenstelling tot Valentijns-, Secretaresse-, Moeder- en Vaderdag is het succes van de Nationale Complimentendag dat er geen cadeautjes worden gegeven maar alleen een superleuk compliment waardoor je je als persoon stukken beter gaat voelen.


Complimenteren doe je zo

Complimenteren is niet voor iedereen weggelegd. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat een compliment persoonlijk en oprecht is. Wij helpen jullie alvast verder door de volgende stappen zodat je alsnog een leuk compliment kan geven.


1. Praat, schrijf of sms altijd in de 'ik vorm'. Daarmee geef je aan dat het een persoonlijk compliment van jou aan de ander is.

2. Complimenteer iemand persoonlijk. Dat is altijd leuker.

3. Maak datgene wat je zo bijzonder vindt concreet. Dus niet 'omdat je zo'n goede vriend/in bent', maar leg uit wat het is dat deze persoon tot een goede vriend/in maakt.

4. Doe het op een manier die bij jou past. Je kan het eventueel ook opschrijven in plaats van het te zeggen.

5. Doe het op een manier die bij de ander past. Vind iemand het leuk om in de belangstelling te staan; geeft het compliment dan waar anderen bij zijn. Heeft iemand daar juist een hekel aan; doe het dan onder vier ogen.

6. De laatste is ook niet onbelangrijk. Overdrijf vooral niet met je complimentjes


Tot slot kunnen we jullie in naam van Sport Fm Continu alleen maar bedanken voor het dagelijks luisteren naar onze programma's. Jullie zijn geweldig.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page