top of page

1 op 8 gezinnen in Tongeren leeft in armoede

Tongeren is een mooie stad om te wonen, maar toch leeft er één op de acht gezinnen in armoede. Niet bepaald iets om trots op te zijn, want hiermee prijkt de stad bovenaan de lijst Limburgse steden die kampen met een groeiend probleem van kansarmoede. De stad krijgt Vlaamse subsidies en komt ook met eigen middelen over de brug om de armoede terug te dringen. Hoe worden die middelen ingezet, en helpen ze?

Foto: © Borgerhoff / Bron: © hln

Vroeger werd in veel steden niet veel aandacht aan kinderarmoede besteed. Nu is dat een prioriteit. Zo ook in Tongeren, want daar is er veel verdoken armoede en dus doet de stad meer inspanningen om die op te sporen. Zo krijgen zij steeds vaker een bezoekje van het stadsbestuur. Zij bieden dan begeleiding op maat aan en de kansarme gezinnen worden vanaf dan ook beter opgevolgd.


Tongeren is onlangs gestart met 'Kansen voor Kinderen'. Hiermee bereikte de stad 325 kinderen. Zo werd ook het Huis van het Kind geopend en nam het stadsbestuur gezinsondersteunende maatregelen voor jonge gezinnen. Zo geven ze de kinderen kansen om aan sport te doen of cultuur te beleven.

Niet alleen sport en cultuur wordt ondersteund voor de kansarmen, het is ook de bedoeling om prioriteit te geven aan het onderwijs voor hen en daarbij is Nederlands leren heel belangrijk. "Meer dan nu het geval is, moeten gezinnen thuis bezocht worden. We moeten armoede een halt toeroepen door een stop op sociale woningen. Het plafond is bereikt", aldus N-VA-kopman Patrick Leenders.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page