top of page

10.000 toeschouwers voor Schots Weekend

Tijdens het afgelopen weekend is het Schots Weekend weer doorgegaan in Alden Biesen. Voor de 33e editie kwamen zowat 10.000 mensen naar Bilzen afgezakt en dat was dit jaar vooral te danken aan het team The Band of The Scots Guards. Het zegt je misschien nog niets, maar dat zijn die mannen die ook aan Buckingham Palace staan. Het was de eerste keer ooit dat ze te gast waren op het Schots weekend.

Foto: © Alden Biesen

Dit jaar kwam er dus heel wat volk kijken naar de diverse Schotse activiteiten. Opvallend was het hoge aantal aanwezige families met kinderen, maar dat had dan ook vooral te maken met het aanpassen van het dagschema. Zo waren er naast de traditionele highlandgames, ook games voor kinderen. De ene ziet de andere spelen, en het zette elkaar in gang.


In het Engels Park was er een apporteerwedstrijd voor retrievers en één gebaseerd op een jachtsituatie. De internationale deelnemers moesten vijf proeven afleggen en werden beoordeeld door een jury. Naar jaarlijkse gewoonte waren er ook heel wat kilts te zien en mensen die zich onderdompelden in de Schotse traditie.

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page