top of page

11 weekenden werken aan de spoorlijn Hasselt-Tongeren

Sinds begin september doet Infrabel grote onderhouds- en vernieuwingswerken aan de spoorlijn tussen Hasselt en Tongeren. In totaal zullen er elf weekends lang geen treinen rijden op die lijn. De NMBS voorziet vervangbussen voor de reizigers.


De werken aan het spoor zullen alle weekends van september en oktober en de laatste twee weekends van november doorgaan en tijdens de werken zullen er geen treinen rijden tussen Hasselt en Tongeren. De werken zijn noodzakelijk om een veilig en stipt spoorwegnet te kunnen garanderen.


Tijdens de werken zullen ook de reizigers hinder ondervinden. Het treinverkeer tussen Hasselt en Tongeren zal tijdens die weekends volledig onderbroken zijn op zaterdag en zondag. Er rijden dan vervangbussen van de NMBS. Die zullen stoppen in Hasselt, Diepenbeek, Bilzen en Tongeren.


In bepaalde periodes zullen er ook elf overwegen afgesloten zijn voor onderhoudswerken: vijf in Diepenbeek, vier in Bilzen en twee in Hoeselt. Op de plaatsen waar de overweg afgesloten is, wordt een omleiding voorzien.

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Janice Marsh
Janice Marsh
Sep 26, 2021

Hello mate great blog poost

Like
bottom of page