top of page

15 augustus Tongeren: 'Sta eens in haar schoenen' tegen vrouwengeweld

In ons land sterven er jaarlijks zo een 150 vrouwen en 95 kinderen door intrafamiliaal geweld. Daarom zal de Tongerse vzw Trampolien op 15 augustus deze problematiek onder de aandacht brengen door de sterfgevallen te visualiseren aan de hand van 150 paar vrouwenschoenen.

Intrafamiliaal geweld is nog steeds taboe en ook wordt er weinig aandacht in de media aan geschonken. Toch sterven er wekelijks 3 vrouwen en 2 kinderen door dit geweld en daarom wil de Tongerse vzw Trampolien hier aandacht aan besteden.


Op woensdag 15 augustus start de campagne 'Sta eens in haar schoenen', die zal plaatsvinden aan het standbeeld van Julianus aan het Praetorium in Tongeren. Er zullen die dag 150 schoenen getoond worden, verwijzend naar het aantal slachtoffers per jaar. Ook politicus Zuhal Demir zal er die dag aanwezig zijn.


De vzw Trampolien werd opgericht in 2015. Dat gebeurde vanuit de Soroptimist Club Tongeren Epinona. Een jeugdrechter, lid van de club, signaleerde vanuit haar functie als magistraat dat er grote nood was aan deze vorm van ondersteuning.


Wil je meer weten van het project of wil je geld doneren? Ga dan snel naar www.trampolien.be

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page