top of page

16 bestuurders kregen een boete tijdens controles in Bilzen

Dinsdag 5 februari heeft de lokale politie in Bilzen controles gehouden met speciale aandacht voor het zware verkeer. De controles gebeurden op de Zutendaalweg en aan de N700 ringweg. In totaal kregen 16 bestuurders een proces verbaal.


Zestien chauffeurs vlogen dus op de bon waarvan vier omdat ze met een vervallen keuringsbewijs rond reden. Drie chauffeurs mochten 174 euro ophoesten, omdat ze een tonnagebeperking genegeerd hadden. Nog twee personen werden geverbaliseerd en kregen een boete omdat er technische gebreken waren.


De politie had zelfs één bestuurder met een verboden wapen aan boord ondertschept. Eén van de vrachtwagenchauffeurs reed rond zonder het juiste rijbewijs. Twee bestuurders hadden hun lading niet vast gemaakt, met alle risico’s tot gevolg. Eén bestuurder moest 1.320 euro betalen, omdat zijn tachograaf niet gekeurd was, een andere kreeg 350 euro boete wegens niet werkende stand- en dimlichten. Een laatste bestuurder ging met een PV naar huis, omdat zijn banden tot buiten het koetswerk kwamen. 

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page