top of page

19-jarige YouTubester mag voor Frankrijk naar het Eurovisiesongfestival

Bilal Hassani, een 19-jarige YouTubester, heeft in Frankrijk de preselecties voor het Eurovisiesongfestival gewonnen. Hassani was niet de favoriet van de jury maar won uiteindelijk toch overtuigend door de stemmen van het publiek. Hassani is met flamboyante uiterlijk en kledingstijl al langer een queer-rolmodel en zal nu in de voetsporen treden van zijn grote held Conchita Wurst.

Foto; eurovisionworld.com

Vorige week werd ook de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival bekend gemaakt. Het is de amper achttienjarige Eliot Vassamillet geworden. Hij werd bekend door zijn deelname aan The Voice Belgique, de Franstalige tegenhanger van The Voice.


De Franstalige inzendingen doen het de laatste jaren steevast goed. Zowel Nottet als Blanche werden knap vierde. Voor de Nederlandstalige inzendingen ging het niet altijd goed. Laura Tesoro werd in 2016 tiende. Sennek strandde vorig jaar al in de halve finale. We kijken alvast uit naar de maand mei, want dan komen we te weten of Eliot die sterke Franstalige reeks kan verderzetten.


1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Terrence M
Terrence M
Sep 23, 2022

Nicee blog post

Like
bottom of page