top of page

2 september 2019: Terug naar school

Nog even genieten van de zomervakantie en dan is het over en uit. Gedaan met lang uitslapen, dingen die je graag deed door de week enz... De eerste schooldag komt dichterbij en dat zorgt altijd voor een beetje spanning. Voor ouders is het terug organiseren geblazen: hoe zit het met voor- en naschoolse opvang? Wie zorgt voor het eten? Wat als je kind er niet zo veel zin in heeft? Maar vooral, hoe bereid je je kind voor op de eerste schooldag. Wel tijdens de laatste dagen van de vakantie kun je de kinderen al wat voorbereiden op de schoolbanken, maar hoe pak je zoiets het beste aan? Laat je kind vooral terug op tijd gaan slapen en een beetje vroeger dan anders laten op staan, zo zijn ze snel gewend aan het ritme dat ze de komende weken terug moeten volgen. Maar hoe pak je nu de eerste schooldagen aan, voor jezelf en voor je kind. Wij bij Sport Fm Continu zorgen alvast voor de muziek, maar onze redactie heeft ook enkele tips voor jullie opgezocht, zodat je zonder al te veel stress de eerste schooldagen zal doorkomen.


  1. Oefen het schooltraject enkele dagen vóór 1september en vermits dit jaar de school begint op maandag 2 september en ze toch mooi weer voorspellen in het weekend, kan je dat zeker met de fiets doen. Het verkeer is minder druk en je kan beter inspelen op mogelijkegevaren of onzekerheden. Bekijk ook of de school een voet- of fietspool heeft.

  2. Geef de kinderen de tijd om op adem te komen.Elk kind is anders en ervaart een (eerste) schooldag op zijn eigen manier. Geef hier de ruimte voor. Blijf interesse tonen, ook al komen de verhalen niet vanzelf.

  3. Iedereen heeft wel eens een mindere dag, zo ook je kinderen. Alleen moeten we goed opletten dat dit niet blijft duren.Houhet gedrag van jouw kind dus goed in het oog. Zet indien nodig de stap naar de klasleerkracht, de zorgcoördinator, het CLB of een andere instantie die jou verder kan helpen.

  4. De schoolkosten kunnen de eerste maand hoog oplopen. Vergeet dus zeker niet het document voor studietoelagen in te vullen.

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page