top of page

23 april Erfgoedwandeling in Tongeren

Maak kennis met de ‘beestige’ kant van Tongeren tijdens Erfgoeddag op 23 april en dat met een Erfgoedwandeling in het stadscentrum van Tongeren. De nieuwe ‘beestige’ erfgoedwandeling door het stadscentrum legt de focus op onbekende plekken en weetjes. De wandeling is ongeveer twee kilometer lang. Een wandelbrochure begeleidt je tijdens de tocht.

Foto: © tongeren.be

  • Voor alle leeftijden.

  • Met toffe zoekopdrachten voor kinderen.

  • Toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

De wandelbrochure is gratis verkrijgbaar bij Visit Tongeren, Teseum en het Stadsarchief

Workshop en bezoek aan het stadsarchief Op Erfgoeddag is het Stadsarchief, Maastrichterstraat 10, open van 10 tot 17 uur. Hier ontdek je een uitzonderlijke archeologische vondst en uniek archiefmateriaal rond het dierenrijk. Van 13 tot 17 uur kan je deelnemen aan een workshop ‘wapenschilden maken’.

Breinbrekers in het Teseum Er staan heel wat dieren afgebeeld in de schatkamer van het Teseum. Met een raadselboekje ga je op zoek naar deze dieren. Verwacht je aan ‘beestige’ breinbrekers en puzzels voor de echte speelvogels. De spelletjes en opdrachten zijn leuk voor het hele gezin.

Gratis toegang tot de volledige museumsite van het Teseum www.teseum.be Een beestige tijdreis in het Gallo-Romeins museum Dieren hebben altijd een belangrijke plaats ingenomen in het leven van de mens. Je ontdekt er alles over tijdens een boeiende rondleiding in de permanente tentoonstelling, samen met de kinderen.

Gratis toegang tot het Gallo-Romeins Museum Reserveren kan via: www.galloromeinsmuseum.be Begijnhofmuseum Beghina Sta versteld van de vele verrassende dierenlinken! Je komt hier ook voorbij tijdens de uitgestippelde erfgoedwandeling.

Gratis toegang tot het begijnhofmuseum Beghina (14 - 17 uur)


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page