top of page

23 en 24 maart: Hasselt wordt bloemenstad tijdens koopweekend

Op 5, 6 en 7 april zal het internationaal bloemevenement Blossoming haar plaats innemen in de historische abdijsite Herkenrode. Tal van internationaal gerenommeerde designers in de bloemkunst zullen op deze dagen afzakken naar Hasselt voor dit eerste omvangrijke event.


Ook de binnenstad van Hasselt zal ondergedompeld worden in bloemenpracht. Twee weken voor aanvang zal hier al een voorproefje getoond worden van wat te verwachten op Herkenrode. Aan 't Scheep zal een heus tulpenveld aangelegd worden, tal van locaties in de binnenstad zullen opgefleurd worden met kleurrijke ingrepen. Van bloembakken tot etalages alsook de Cubes op het Molenpoortplein zullen verdeeld worden over de gehele stad en uitgedost worden in bloemenpracht. Tijdens het shoppingweekend op 23 en 24 maart zal de stad dus voorzien zijn van een prachtige aankleding.

De Hasseltse handelaars wordt gevraagd om hun etalages uit te dossen in een aantrekkelijke bloemenpracht. Zij kunnen ook beroep doen op de organisatie van Blossoming om hun hierbij te ondersteunen door te kiezen uit een van de aangeboden pakketten. Vanaf 22 maart worden onder andere tulpenveldjes aangelegd en op 30 maart zal er een tulpenplukdag worden gehouden in Hasselt. Op verschillende plaatsen in Hasselt komen er bloesembomen.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page