top of page

247 bestuurders geflitst in de zone Bilzen, Hoeselt, Riemst

Vorig weekend heeft de politie snelheidscontroles gehouden in Riemst, Hoeselt en Bilzen. Tijdens de actie werden 2.480 gecontroleerd en daarvan reden er 247 te snel.

Foto: © Koen Moreau
Foto: © Koen Moreau

Er werden ook enkele bestuurders betrapt die het gaspedaal echt wel te diep hadden ingedruckt. Zo werd er op de Maastrichtersteenweg in Riemst een bestuurders aan 126km/u geflitst, terwijl er daar maximaal 70 km/u is toegelaten. In Hoeselt werd op de Hernerweg dan weer een motorrijder geflitst aan een snelheid van 96 km/u, terwijl in die zone 50 km/u is toegestaan. Op Heesveld reed een automobilist 90 km/u in zone 50.


LIMBURG:

Ook de Wegpolitie Limburg en de politiezones Heusden-Zolder, HANO en LRH hebben afgelopen weekend controles gehouden op veilig weekendverkeer. Tijdens die actie werden 624 wagens op hun snelheid gecontroleerd en daarvan reed 8 procent te snel. 117 bestuurders zullen later deze maand een boete in de bus krijgen.


Er werden ook 624 ademtesten afgenomen en daarvan waren er 6 positief. Drie bestuurders ondergingen een drugstest. Verder werden er 2 pv’s opgesteld voor rijden zonder verzekering en 18 pv's voor andere inbreuken. Bij de ongevallen waarbij de politie werd opgeroepen bleken 10 bestuurder te veel te hebben gedronken. Zeven van hen moest het rijbewijs inleveren.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page