top of page

28 september: Opening vernieuwd stadpark De Motten in Tongeren

Zaterdag 28 september wordt het stadspark De Motten officieel geopend. Sporters, wandelaars, maar ook om er wat te genieten, je kan altijd op De Motten terecht. Het openleggen van de Jeker zorgt naast een ecologische meerwaarde bovendien ook voor de opwaardering van deze stadsbuurt. De werken hebben ongeveer twee jaar geduurd.

Bron: © tongeren.be

De herinrichting van het park heeft een wijziging van de verkeerstroom teweeg gebracht. De Dijk doet nu functie als fiets- en wandelpad. Alle motorvoertuigen worden nu via de Wijkstraat langs de rotonde naar de Luikersteenweg geleid. Aan de oost- en westzijde van het park werden twee nieuwe parkings aangelegd. Het park en de rand met de benedenstad zijn nu verkeersluwer, ruimer en rustiger.


Op De Motten is nu ook een heel grote speeltuin en een ruim skatepark voorzien. Ook als je zin hebt om er te joggen, dan kan je er terecht. De plaatselijke atletiekclub ADD kan hier voortaan in de meest prachtige omgeving zijn wedstrijden organiseren.


De officiële en feestelijke opening van het stadspark gaat door op zaterdag 28 september. Dit staat er volgend weekend zoal op het programma:

14 uur: officieel moment op het waterbelevingsplein - na de toespraken gaan de sluizen open en stroomt het water opnieuw door de Jeker.14 uur tot 18.30 uur: van aan de volkstuintjes in de Wijkstraat tot aan de VELINX wordt u ondergedompeld in de veelzijdigheid van het park. We zetten al onze disciplines gratis open: van het verkeerspark tot de waterfietsen en de minigolf, Tongerse sportclubs tonen u hoe leuk sporten op de Motten is. Of bewonder het park eens vanuit de skywatch op 50 meter hoogte. Straatartiesten, workshops, complimentenfeestjes, fietsgraveren, streetdance, springkastelen,... Waar u ook maar kijkt, er is overal iets te beleven. U mag dit echt niet missen!20.30 uur - de VELINX: vuurspektakel in openlucht22 uur - de VELINX: Discobar Galaxie en de Tongerse dames van 'Doemp' zorgen ervoor dat u kan swingen tot in de late uurtjes.


Programma 25 jaar VELINX


14 uur tot 18 uur - in en rond de VELINX: een heerlijke familienamiddag waar u een hapje of drankje kan proeven in het allerkleinste theatercafé ter wereld. U maakt kennis met Tetra Town, waar alles - maar dan ook alles - gemaakt is van melk- en sap-pakken. U geniet van een complimentenfeestje met het Kindercomplimentariaat, frietjes krijgen een beat met dj Frietmachine en in het Kadoburo wachten geschenkjes waar u alleen maar blij van kan worden. In de bib staat Het Fluistersalon, een installatie zoals in de echte musea met audioguides. Zet uw oor aan de foon en stap stilletjes binnen. U hoort wondere woorden en zoete zinnen. Die u laten kijken, dromen, doen en verzinnen. Zalig!


20.30 uur - op locatie rondom de VELINX: bij valavond steken we de vuren aan en nodigen we u uit op een eigenzinnig vuurspektakel in openlucht. Met incontri#2, Italiaans voor ontmoetingen, vertellen we een klein verhaal vol sterke beelden dat u laat wandelen tussen de sterren en dansen tussen de vlammen. Paraplu's worden draaimolens van vuur; vuurslangen schieten weg in het donker. Een magische vuurperformance voor iedereen.


22 uur - de VELINX: al 25 jaar laat Discobar Galaxie feestjes ontsporen. DJ Bobby Ewing, DJ Lars Capaldi en MC Loveboat - aliassen van Jimmy Dewit, Frank Somers en Adriaan Van den Hoof - lijmen met hun soundsystem al een kwarteeuw disco, pop, funk, rock, electro, soul en alle andere muziek die ze zelf goed vinden. Deze heren weten nog altijd de juiste platen te kiezen. Na de denderende beats van Discobar Galaxie dansen we verder de nacht in met Doemp, vier jonge charmante Tongerse vrouwelijke dj's die ons verwennen met de coolste dansplaten.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page