top of page

3 tot 7 december: Thema-actie "Verlichting zwakke weggebruikers + bromfietsers"

Van maandag 3 december 2018 tot vrijdag 7 december 2018 gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie "Verlichting - zwakke weggebruikers / bromfietsers" van start. We zijn weer aanbeland in een lange periode van donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Het is dan dat fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting geen overbodige luxe is.

Bron: Provincie Limburg

Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral dat de andere weggebruikers je goed kunnen zien. Je moet dus opvallen en goed te zien zijn. Met deze actie is het de bedoeling dat elke fietser in deze donkere dagen zijn licht aan zou doen. Fietsen zonder verlichting in het donker is levensgevaarlijk. En fietsverlichting is dan nog maar een minimum. Je kan ook best een fluo-vestje dragen.


Om de fietsers er op attent te maken dat fietsverlichting heel belangrijk zullen tijdens de periode van maandag 3 december tot en met vrijdag 7 december, de Limburgse politiekorpsen traditioneel aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers  in het verkeer. Jullie zijn dus nu op de hoogte en kunnen nog snel jullie fietsverlichting in orde brengen moest deze defect zijn. De actie zal tijdens de week van 7  tot en met 11 januari 2019 opnieuw herhaald worden.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page