top of page

33 wildzwemmers betrapt in Zutendaal

Het is heet, superheet in Limburg en dat betekend dat heel wat mensen op zoek gaan naar verkoeling. Maar dat doen ze niet steeds op een legale manier. Tijdens deze uitzonderlijk warme week heeft de politie CARMA 33 wildzwemmers betrapt en beboet aan de duikplas bij de Sellerveldstraat in Zutendaal. De politie voerde tijdens de afgelopen dagen extra controles uit aan de duikplas.


De duikplas heeft op warme dagen veel aantrek van mensen die verfrissing zoeken. Toch is zwemmen er verboden omdat het niet veilig is. De onderstroming, de diepte en de temperatuur kunnen mensen in de problemen brengen. De politie voerde daarom op vraag van de burgemeester extra controles.

Onlangs werd ook het parkeerverbod aan de plas uitgebreid en de gemeente Zutendaal plaatste een camera om zwerfvuil en andere overlast in te perken. De gemeente bekijkt daarnaast nog andere aanpassingen rond de plas om zwemmen tegen te gaan. Zo werd al op verschillende plaatsen met snoeihout een wal opgericht om de zandstrandjes ontoegankelijk te maken.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page