top of page

35-jarige trucker legt positieve drugstest af in Riemst

Alle hens aan denk toen woensdagmorgen enkele getuigen een melding aan de lokale politie hadden gedaan nadat ze een vrachtwagenbestuurder over de E313 snelweg zagen zwalpen ter hoogte van Bilzen. De taferelen werden zelfs op een dashcam vastgelegd.


Na het zien van de beelden en na het luisteren naar enkele getuigen ging de politie meteen op zoek naar de bestuurder van de trekker met oplegger. En het was een succes want omstreeks 11.00 uur werd de vrachtwagen bij een bedrijf in Riemst gezien. De agenten lieten de man een ademtest afleggen maar daaruit bleek dat de bestuurder niet onder invloed van alcohol was. Daarom werd er een speekseltest afgenomen en zo kon de politie zien dat hij wel heroïne en cocaïne genomen had. Toen de chauffeur geconfronteerd werd met het resultaat, gaf hij lachend toe een drugsfeestje te hebben gehad.


De agenten konden er niet meer lachen en zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. In 2014 liep dezelfde bestuurder trouwens al eens tegen de lamp met rijden onder invloed van drugs. De 35-jarige man zal zich later nog moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page