top of page

4 wandelvrienden uit Hoeselt doen mee aan de Dodentocht en zamelen geld in voor VZW De Kleine Prins.

Het is zover. De 49ste ­Dodentocht in Bornem is van start gegaan. Om klokslag 21u ­begonnen ongeveer 13.000 wandelaars en lopers aan een avontuur van 100 km. Tijdens de start viel er wat regen naar beneden. Bedoeling is om de afstand van 100 km binnen de 24 uur af te leggen. De organisatoren hebben het aantal deelnemers teruggebracht van 14.000 naar 13.000. De tickets voor de wandeltocht van 100 kilometer waren al na twee maanden de deur uit.


Heel wat wandelaars vertrekken vol goede moed aan hun tocht van maar liefst honderd kilometer, maar de kans is enorm groot dat het tij onderweg zal keren. Daarom is het altijd goed om zo goed mogelijk met een voorbereiding aan de tocht te beginnen. Zo vermijd je vermoeidheid, stramme spieren en blaren aan de voeten.

Ook heel veel mensen van Limburg zullen dit jaar proberen de 100 km uit te wandelen, zo ook 4 wandelvrienden uit Hoeselt. Vincenzo, Cedric, Jean-Paul en Yves hadden tussen pot en pint besloten om deel te nemen aan de dodentocht. Op zich al een hele onderneming maar de uitdaging werd straffer toen ze allemaal besloten dit te koppelen aan het goede doel.


Omdat zij allemaal wel een kind kennen dat kanker heeft of heeft gehad was de keuze voor hen snel gemaakt. Ze besloten daarom de 100 km wandelen te doen ten voordele van vzw de Kleine Prins. Celina, de dochter van Vicenzo, heeft gevochten tegen een levensbedreigende ziekte. Dankzij vzw De Kleine Prins was de strijd een heel stuk aangenamer en draaglijker. Celina stelt het op dit moment heel goed overigens! Vzw De Kleine Prins heeft ook enorm veel steun betekend voor het petekind van Yves. Sam Vanhees is vandaag een sterretje aan de hemel.....


De vier vrienden van Hoeselt gaan dus deze uitdaging aan, maar daar hebben ze ook jullie hulp voor nodig. Helpen jullie hen over de meet? Hiermee steun je hun goed doel. Alle steun wordt zeer geapprecieerd en goed besteed!


Kleine Prins helpt De vzw werd in 1974 opgericht door de ouders van Steven, een kind met kanker. Inmiddels is de vzw uitgegroeid tot een grote groep vrijwillige medewerkers die zich in Limburg met hart en ziel inzet voor kinderen die voor de leeftijd van 18 jaar getroffen worden door een vorm van kanker.


Financiële hulp Kleine Prins kan tussenkomen als gezinnen de facturen, gerelateerd aan de ziekte van het kind, niet langer kunnen betalen. Dit is voornamelijk het geval wanneer de dokters geneesmiddelen voorschrijven die niet terugbetaald worden door het RIZIV of wanneer het gezin in ernstige financiële moeilijkheden zit.


Bij het checken van de site www.100km.be (van de 4 wandelvrienden dus) op 10 augustus om 21u27 stond de teller al op ruim 2500€ voor VZW De Kleine Prins, geld dat door allemaal gulle gevers geschonken is. Maar er kan nog meer bij. Meer info vind je op hun site.


Volg de wandelaars live!

Vicenzo Carboni: 1530 Cedric Colson: 1426 Jean-paul Philippaerts: 1109 Yves Nijs: 370

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page