top of page

40 procent van de Europeanen wil overstappen naar elektrische auto

Je zou het niet zeggen, maar toch denkt vier op de tien Europese automobilisten dat zijn of haar volgende auto elektrisch is of aangedreven wordt door een brandstofcel. Dat is dus meer dan verwacht. Momenteel is amper 2 procent van de verkochte auto’s voorzien van een stekker.

Momenteel worden er nog maar weinig elektrische modellen gelanceerd en dat heeft volgens de autobouwers te maken met de beperkte vraag bij de consument. De fabrikanten gaan uit van een maximaal marktaandeel van 20 tot 25 procent tegen 2025. Dat zou wel eens heel anders kunnen zijn want volgens een enquête door Ipsos Mori onder 4500 Europeanen in negen lidstaten, wil toch vier op de 10 bij de volgende aankoop van een wagen overstappen naar een elektrische auto. Afhankelijk van de lidstaat zegt 24 tot 48 procent van de bestuurders dat ze bij hun volgende aankoop of lease ‘waarschijnlijk’ een elektrisch model verkiezen.


Vooral Italianen en Spanjaarden zijn enthousiast, terwijl de Fransen en Duitsers met 24 en 25 procent het meest terughoudend zijn. België zit in de middenmoot met vier op de tien respondenten. De grootste reden wat hen tegenhoudt om er eentje aan te schaffen is de prijs en de beschikbaarheid van de laadpunten.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page