top of page

60 jaar Bokrijk wordt gevierd met een boek

Het Openluchtmuseum Bokrijk wie kent het niet. Het zeer bekend in Vlaanderen maar ook ver daarbuiten en daarom ook een begrip in de Europese museumwereld. In 1958 opende het de deuren, een week voor de start van Expo 58 in Brussel. Het museum bestaat dit jaar exact 60 jaar.

Tijdens die 60 jaar hebben maar liefst 18 miljoen mensen het Openluchtmuseum bezocht. Nu zovele jaren later verschijnt er het veelzijdige verhaal van Bokrijk in woord en beeld in de nieuwe publicatie 'Bokrijk gisteren, vandaag en morgen. Over de dynamiek der dingen'. Mede dankzij de bijdrage van tal van externe auteurs is dit een uniek tijdsdocument dat niet alleen terugblikt op het ontstaan van Bokrijk, maar waarin ook de werking vandaag en de ambities voor morgen een plek krijgen.

Aan de publicatie werkten maar liefst 27 auteurs mee. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Hannibal en telt 208 pagina's en is vanaf 2 juli verkrijgbaar in de boekhandel, in de museumshop van Bokrijk en via de webshop op bokrijkshop.be en kost 39,5 euro.

ความคิดเห็น

ได้รับ 0 เต็ม 5 ดาว
ยังไม่มีการให้คะแนน

ให้คะแนน
bottom of page