top of page

Actie 'gele hesjes' treft ook tankstations in Tongeren

De problemen door stakingen tegen de hoge brandstofprijzen begint zich ook dichter bij de deur af te spelen. Zo zitten in Tongeren al twee tankstations zonder diesel, door de acties van de zogenaamde ‘gele hesjes’ in Wallonië. Zij blokkeren brandstofdepots, waardoor leveringen niet altijd tijdig kunnen gebeuren.

De problemen zijn begonnen doordat tankwagens van Shell donderdag niet tijdig in Tongeren geraakten en daardoor de levering niet kon doorgaan. Dat zorgde er voor dat twee tankstations aan de Luikersteenweg en de Bilzersteenweg in Tongeren zonder diesel kwamen te zitten.


Ook bij een tankstation aan de Bilzersteenweg was donderdagnamiddag geen Euro 95 meer te krijgen. Bestuurders moesten alles op alles zetten en met het beetje brandstof dat ze nog in hun tank hadden verder doorrijden naar andere pompen in de buurt en hopen dat er daar wel nog voorraad was. Voor de bestuurder van één bestelwagen waren die laatste kilometers er te veel aan. Hij viel stil door een gebrek aan brandstof.

bottom of page