top of page

Actrice Nora Tilley (67) overleden

Actrice Nora Tilley, bekend van onder meer haar rollen in 'De Collega's', 'Wittekerke' en 'Familie', is op 67-jarige leeftijd overleden. Ze leed aan de ongeneeslijke spierziekte ALS en had om euthanasie gevraagd. Ze overleed in Putte.


Tilley was ook in de VRT-soap 'Thuis te zien. Haar laatste gastrol dateert van vorig jaar in de film "De Collega's 2.0". De actrice had in april vorig jaar de diagnose gekregen. In augustus 2018 maakte Tilley bekend dat ze leed aan ALS. "Ik heb onmiddellijk de vraag gesteld of het dodelijk was? Het antwoord was "Ja". Ik dacht: nu zitten we in de middeleeuwen. Ik kon dat echt niet vatten."


In augustus 2018 maakte Tilley bekend dat ze leed aan ALS. In haar laatste levensmaanden pleitte ze vurig voor meer bekendheid voor die ongeneeslijke spierziekte. Dat ze euthanasie zou vragen, had Tilley al beslist toen de ziekte in april 2018 werd vastgesteld. "Ik heb ervoor gekozen om van de weinige tijd die me rest het beste te maken", zei ze. "Ik ben mezelf gebleven. De ziekte heeft niet gewonnen. Ik heb gewonnen."

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page