top of page

Alden Biesen zoekt vrijwillgers voor tentoonstelling

De landcommanderij en het Historisch Studiecentrum Alden Biesen zijn bijzonder verheugd om u de tentoonstelling ‘Limburg tussen staf en troon. 1000 jaar graafschap Loon’ te mogen voorstellen. De expo loopt van 26 oktober 2018 t.e.m. 10 maart 2019 in de waterburcht van Alden Biesen.


Vanuit talrijke musea in binnen- en buitenland komen topstukken die een toegankelijk en aantrekkelijk beeld geven van deze bijna duizendjarige Limburgse geschiedenis. Een dergelijke productie vraagt een bijzondere organisatie. Ze bevat immers een hele reeks topstukken uit musea die extra waakzaamheid vragen.


Om de veiligheid te garanderen zijn we op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn in de verschillende zalen een oogje in het zeil te houden. Gezien de uitgestrektheid van de exporuimte hebben we nood aan minimum vier personen per shift. De tentoonstelling is open van dinsdag t.e.m. zondag van 10 tot 17 uur. Naast onze wekelijkse sluitingsdag op maandag, zijn we ook gesloten op 1 november, 25 en 26 december 2018 en 1 januari 2019.

Wie voelt zich geroepen om ons te steunen op één of andere dag, één dag per week of voor de gehele periode? Alle beetjes helpen. 


De vrijwilliger-toezichter krijgt per dag een officiële vrijwilligersvergoeding van € 30 en tijdens de lunch gratis broodjes en koffie. U wordt als vrijwilliger uiteraard ook verzekerd. Bent u gepassioneerd door geschiedenis? Wilt u graag uw steentje bijdragen aan ons Limburgs verleden en stelt u zich kandidaat? Stuur dan een mailtje naar giovanni.saracino@cjsm.vlaanderen.be. Indien mogelijk mag U er al aangeven hoeveel en eventueel welke dagen u zich kan vrijmaken of welke dagen zeker niet. 

Uitkijkend naar jullie massale reacties, danken wij jullie alvast.  Guy Tilkin, directeur Alden Biesen Maike Meijers, voorzitter Historisch Studiecentrum Alden Biesen


Bron: Alden Biesen

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page