top of page

'All By Myself' en 'Hunry Eyes'-zanger Eric Carmen (74) overleden

Dinsdagochtend bereikte onze redactie het nieuws dat Eric Carmen op 74-jarige leeftijd in zijn slaap is overleden. De zanger scoorde in de jaren zeventig en tachtig wereldhits met All by myself en Hungry eyes. Hij maakte ook deel uit van formaties als Ringo Starr & His All-Starr Band.



Carmen stierf afgelopen weekend, maar het nieuws werd nu pas bekend gemaakt door zijn vrouw op sociale media. „Het bracht hem grote vreugde om te weten dat zijn muziek decennia lang veel mensen heeft geraakt en dat dit ook na zijn dood zo zal blijven.” De familie vraagt hun privacy te respecteren terwijl ze rouwen om hun naar eigen zeggen enorme verlies.


Carmen, geboren in Cleveland, Ohio, werd beroemd als de frontman van de pop-rockgroep The Raspberries uit de jaren 1970. Nadat de band in 1975 uit elkaar ging, bouwde Carmen zijn solocarrière op en scoorde hits als "All by Myself", later gezongen door Celine Dion, en "Hungry Eyes", dat ook gebruikt werd voor de film "Dirty Dancing".



Wat de meesten niet weten is dat Carmen's meest memorabele hit werd geschreven voor een filmsoundtrack. Hij schreef mee aan 'Almost Paradise' van de film 'Footloose'. Het nummer leverde hem zelfs een Grammy-nominatie op toen de soundtrack meedong naar Best Album of Beste Originele song van een film.



bottom of page