top of page

Amerikaanse zanger Tony Bennett overlijdt op 96-jarige leeftijd

Bijgewerkt op: 27 jul. 2023

De Amerikaanse crooner en jazzzanger Tony Bennett is op 96-jarige leeftijd overleden. Bennett werd de fakkeldrager voor het Great American Songbook gedurende zijn zeven decennia durende carrière. Hij geraakte vooral bekend om zijn klassieker I Left My Heart In San Francisco en dat in het jaar1962. In 1994 werd hij opgenomen in de Grammy Hall Of Fame.


Bennett stond bekend als een van de laatste crooners van het midden van de 20e eeuw en bracht tijdens zijn carrière meer dan 70 albums uit die hem een groot aantal Grammy's opleverden. Ook nummers als The Way You Look Tonight en Body And Soul werden een hit. Tony werkte ook samen met artiesten als Frank Sinatra, Aretha Franklin, Amy Winehouse en Lady Gaga.


Op 88-jarige leeftijd brak Bennett zijn eigen record als oudste levende artiest met een nummer één-album in de Amerikaanse Billboard 200-hitlijst voor zijn duetproject met Gaga getiteld Cheek To Cheek. Drie jaar eerder voerde hij de hitlijsten aan met Duets II, met sterren als Lady Gaga, Carrie Underwood en Amy Winehouse.


Bennetts laatste album Love For Sale uit 2021 leverde hem zijn laatste Grammy-award op. In datzelfde jaar stopte hij met optreden nadat hij onthulde dat hij in 2016 de diagnose Alzheimer had gekregen. Vrijdag 21 juli 2023 overleed Bennett in zijn woonplaats New York.

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page