top of page

App voor opsporing fraude met gehandicaptenkaart binnenkort overal in België

Binnenkort maak je overal kans om gepakt te worden met een ongeldige parkeerkaart. Zo zal de app die gesjoemel met parkeerkaarten voor gehandicapten kan detecteren overal in België uitgerold. Dat komt er na het succesvolle proefproject in Antwerpen. Het zal dus voor fraudeurs steeds moeilijker worden om een plaats in te pikken die hen niet toebehoort.

Foto: © parkeerservice.nl

Fraude met ongeldige parkeerkaarten komt nog veel te vaal voor in België. Volgens de laatste statistieken zijn er op dit moment nog ongeveer 220.000 ongeldige parkeerkaarten in omloop die niet zijn teruggestuurd om ze te vernietigen. Het gaat bijvoorbeeld om parkeerkaarten van overleden personen.


Om dat gesjoemel nu tegen te gaan is er een app die de ongeldige kaarten er snel uit kan halen. Politieagenten, parkeerwachters en gemeenschapswachten kunnen een QR-code scannen of het kaartnummer ingeven, waarna de app meteen aangeeft of het om actieve of vervallen parkeerkaart gaat.


Tijdens de testperiode in Antwerpen werden er al 2.038 kaarten uit omloop gehaald, en de fraudeurs kregen een boete van 116 euro. U bent dus gewaarschuwd mocht je nog zo een parkeerkaart voor gehandicapten in je bezit hebben.

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page