top of page

Baccara-zangeres María Mendiola (Yes sir, I can boogie) overleden

María Mendiola, één van de zangeressen van het legendarische Spaanse duo Baccara, is op 69-jarige leeftijd overleden. De zangeres stierf zaterdagochtend in Madrid, omringd door haar familie. Haar bandgenoot Cristina Sevilla maakte het nieuws bekend in een ontroerend eerbetoon op Instagram.

“Hoe moeilijk is het voor mij om dit te publiceren …. Mijn lieve Maria, geweldige artieste, maar vooral voor mij … mijn vriend, ze heeft ons vandaag verlaten. Woorden schieten tekort … ik kan je alleen maar heel erg bedanken voor alle liefde die ik van je heb ontvangen en je vertellen wat ik in het leven tegen je heb kunnen zeggen …. Ik hou van je."


Niet veel bands kunnen konden in hun bestaan 16 miljoen platen verkopen. En dan hebben we het nog niet over het Eurovisie Songfestival. Baccara deed dat wel in 1978 toen ze Luxemburg vertegenwoordigden met het ironische nummer "Parlez-vous Francais?", waarin het belang werd benadrukt van een praktische kennis van het Frans om een ​​vakantieroman te krijgen. Het Spaanse duo behaalde daarmee de zevende plek voor het Groothertogdom.


Enkele maanden eerder hadden ze de wereldwijde hit uitgebracht, "Yes Sir, I Can Boogie". Een aanstekelijke discoklassieker. Het nummer bereikte in de herfst van 1977 de nummer één zowat overal ter wereld. "Yes Sir, I Can Boogie", bleek ook later nog steeds aan te slaan. Het werd zowaar het onofficiële volkslied van Schotland op het Euro 2020-voetbaltoernooi en vond een nieuw publiek via covers van Goldfrapp, The Fratellis en Sophie Ellis-Bextor. Andere grote hit die ze scoorden was nog 'Sorry I'm a lady'.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page