top of page

BE-Alert informeert Hasselaren in geval van nood

Het komende jaar wil de stad Hasselt haar inwoners voorbereiden voor de voordelen van het nationaal alarmeringssysteem BE-Alert. Het stadsbestuur heeft een plan voor een sensibiliseringscampagne klaar. Ingeschreven Hasselaren zullen in 2019 een testbericht ontvangen. BE-Alert is één van de meest efficiënte communicatietools tijdens een noodsituatie. Hoe meer Hasselaren zich inschrijven, hoe waardevoller dit alarmeringssysteem wordt.

Foto: © be-alert.be

Momenteel schreven zo'n 6300 Hasselaren zich in voor BE-Alert. Het komende jaar zullen deze Hasselaren op één van vier verschillende testmomenten een bericht ontvangen met daarin de vraag of hun vrienden en familie zich ook al inschreven. Het eerste bericht zal op donderdag 7 februari verstuurd worden. De drie andere volgen op een donderdag in maart, september en december.

Naast BE-Alert heeft de stad ook de mogelijkheid om tijdens een crisis Alert-SMS in te schakelen. Via deze tool wordt een spraak- of sms-bericht lokaal gepusht naar elke gsm in een bepaald gebied op het grondgebied van Hasselt. Alert-SMS is echter enkel bedoeld voor noodsituaties met een grote impact voor de bevolking.


Wil je altijd op de hoogte blijven, doen dan net als die andere 6300 Hasselaren en schrijf je nu in voor BE-Alert.

bottom of page