top of page

Belgen spenderen rond de 10,67 miljard euro online

De Belgische e-commerce zit in de lift, dat blijkt uit de BeCommerce Market Monitor. Wist je dat we vorig met z'n allen voor 10,67 miljard euro online shopten? Dat is een half miljard euro meer dan in 2017. Vorig jaar gingen we als Belg gemiddeld 11,6 keer online shoppen en dat voor een gemiddeld totaalbedrag van 1273 euro.


Online geven we nog het vaakst geld uit aan vliegtuigreizen en accommodatie. Dat is zo een 85%. Voor tickets voor attracties en events is dat (77%) en voor pakketreizen (65%). De sterkste jaarlijkse groei in online uitgaven wordt opgetekend door de categorie speelgoed met 38%. Hoewel het online aandeel van uitgaven voor Health en beauty klein is, is deze categorie toch aan een opmars bezig. Health en beauty volgt op de tweede plaats met een groei van 35% ten opzichte van 2017. Op de derde plaats staat kleding met 18%.


Nog dit; De Belg gebruikt steeds vaker zijn smartphone om online aankopen te doen. Vorig jaar gebruikte 1 op 3 Belgen (33%) voor minstens 1 aankoop zijn smartphone. In 2017 was dit nog 28%. De laptop staat nog steeds op de eerste plaats met een aandeel van 52%.


Nog een leuk weetje: 28% van de ondervraagden heeft interesse om een voice assistant zoals Siri of Google Assistant te gebruiken bij het online shoppen. Bovendien geeft 7% aan al minstens eenmaal gebruik gemaakt te hebben van deze technologie.

Als betaalmiddel blijft Bancontact en de kredietkaart bij de consumenten het populairst.

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page