top of page

Belgische Songfestival-inzending uitgelachen om outfit

Het ziet er naar uit dat we dit jaar niet echt gaan schitteren op het Eurovisiesongfestival in Israël. Eliot (19) heeft afgelopen zondag zijn act voor het eerst geoefend op het podium in Tel Aviv. Vocaal klonk het allemaal nog wat onzeker, maar het meest besproken was zijn outfit.


Eliot ging gekleed in een zwart jasje met oranje motieven, gemaakt door de bekende ontwerper Walter Van Beirendonck. Sommigen zien er alvast een reddingsvest uit een vliegtuig in. Moest de 18-jarige de outfit dragen dan maakt hij veel kans op de 'Barbara Dex Award', dat is de prijs voor slechtstgeklede artiest op het Songfestival. De Barbara Dex Award is vernoemd naar de Belgische zangeres die in 1993 werd uitgelachen om haar onflatteuze, zelfgemaakte jurk.


Eliot zal ons land vertegenwoordigen met het popnummer 'Wake up', geschreven door dezelfde componist als City lights van Blanche. Daarmee werd België twee jaar geleden vierde. De eerste halve finale, waaraan België meedoet, vindt volgende week dinsdag plaats.

Opmerkingen

Beoordeeld met 0 uit 5 sterren.
Nog geen beoordelingen

Voeg een beoordeling toe
bottom of page