top of page

BELUISTER: Nathan Evans - Wellerman

Hoe een perfecte song je leven helemaal kan veranderen en daar kan Nathan Evans heel goed kan meespreken. Begin dit jaar ging hij nog door het leven als zingende postbode, nu is een hij een wereldster. Zijn vertolking van oude zeemansliederen levert onverwacht succes op.


Wat de toekomst de 26-jarige Schot ook brengt, één ding is wel duidelijk. Hij heeft namelijk een dikke hit te pakken. Evans wordt wereldberoemd met zijn vertolking van oude zeemansliederen (‘sea shanties’) op YouTube en TikTok. Een van die liedjes, Wellerman, is opgepikt door twee bekende muziekproducers, die hun eigen remix maakten en daarmee nu hitparades over de hele wereld bestormen. In Groot-Brittannië staat Wellerman op de tweede plek.


Evans heeft ondertussen zijn job bij Royal Mail kunnen opzeggen dankzij een vet contract met Universal Music, dat hem heeft vastgelegd voor minimaal drie albums. En de Britse muziekproducers Billen Ted en 220 Kid namen en remix van zijn hit en brachten die onder de kortere titel Wellerman uit.


En om helemaal mee te zijn: Soon May The Wellerman Come verhaalt over de hoop van Nieuw-Zeelandse walvisvaarder op boten van de firma Weller Brothers uit Sydney, die voor proviand zorgden. De bemanning kijkt vooral uit naar ‘suiker, thee en rum’.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page