top of page

Bestuurder in Hoeselt beboet omdat ruit niet ijsvrij was

Afgelopen weekend werd een bestuurder aan de Bilzersteenweg in Hoeselt aan de kant gezet omdat hij zijn voertuig niet ijsvrij had gemaakt. De politie kreeg het voertuig in de gaten omdat de bestuurder zijn bocht zo breed nam, dat hij terechtkwam op de rijstroken voor het tegemoetkomend verkeer. Hij moest daarom een boete van 116 euro betalen.


Nog tijdens het weekend controleerde de lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst ook negen bestuurders op alcohol. Daaruit bleek dat niemand te veel gedronken had. Tijdens een controle werd op de oprit van de E313 richting Luik nog een wagen aan de kant gehaald omdat de bestuurder er wel een zeer vlotte rijstijl op nahield. Zes personen zaten in het voertuig, maar de wagen kon maar vijf personen correct en veilig vervoeren. Van die zes personen bleken daarenboven drie kleine kinderen niet vervoerd te worden in een geschikt kinderbeveiligingssysteem. De bestuurder zal meerdere boetes mogen verwachten.


Ten slotte werden er nog tien processen-verbaal van waarschuwing opgesteld. Het ging onder meer voor technische defecten (6), maar ook voor twee versleten rijbewijzen, één voor een onleesbare duplicaat kentekenplaat en één voor een onleesbare originele kentekenplaat).

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page