top of page

Bestuurder uit Antwerpen legt positieve alcoholtest af in Bilzen

Afgelopen weekend hebben we met z'n allen van het mooie weer genoten en daar hoort ook wel eens een drankje bij. En dat heeft voor enkele mensen ook tegenslag gezorgd. Zo heeft de lokale politie afgelopen weekend in Bilzen twee rijbewijzen ingetrokken van bestuurders die te diep in het glas hadden gekeken.


Zondagochtend werd één bestuurder aan de kant gezet. Dat gebeurde rond 5u in het centrum van Bilzen. De 34-jarige man uit Antwerpen legde een positieve alcoholtest af. Uit de ademanalyse achteraf bleek dat hij zelfs twee promille alcohol in zijn bloed had. Dat is vier keer meer dan de toegelaten norm. Hij moest zijn rijbewijs meteen voor vijftien dagen inleveren. 


Aan de Bammenstraat werd een 25-jarige bestuurder uit Tongeren betrapt. De twintiger reed onder invloed van marihuana.Toen de jongeman gefouilleerd werd troffen de agenten 2,2 gram cannabis aan. Hij moest meteen zijn rijbewijs afgeven. De man werd meegenomen naar het commissariaat, maar hij weigerde een bloedproef. De politie nam wel vingerafdrukken en foto’s.


Tijdens het afgelopen weekend werden in het centrum van Bilzen nog eens zes bestuurders op de bon geslingerd wegens foutief parkeren. Zij kregen elk een boete van 58 euro. De politie betrapte ook nog een Bulgaarse passagier die zonder veiligheidsgordel in de wagen zat. Hij moest ter plaatse 116 euro boete betalen. Tot slot zag de politie op de Maastrichterstraat een Nederlandse bestuurder die een volle witte lijn overschreed. Die bestuurder kreeg een bekeuring van 174 euro.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page