top of page

Bijna 1400 lopers voor 2e editie van Den Hoeselér Run

Zondag 24 juni 2018 was het weer zover. De tweede editie van Den Hoeselèr Run was een feit. Met bijna 1400 inschrijvingen, 1375 deelnemers om precies te zijn, was deze editie een fenomenaal succes . Met z'n allen konden ze genieten van het prachtige Haspengouwse parcours. Voor de ene was het traject al wat zwaarder dan de andere, maar toch waren alle lopers tevreden over het parcours. Dit was vooral ook aan de goede organisatie te danken.

Foto: © Den Hoeselér Run

Vroeg in de ochtend was de organisatie en heel wat vrijwilligers al bezig met alles gereed te maken voor deze topeditie van Den Hoeselér Run. Ze wilden er alles aan doen om het de lopers en de toeschouwers het maximaal naar hun zin te geven en dat was hen optimaal gelukt. Niks anders dan lovende woorden waren er dan ook te horen van de lopers en toeschouwers voor de organisatie.


Den Hoeselér Run begon met enkele wedstrijden voor de kids. Daarna werd de 5km met maar liefst 499 deelnemers gelopen en leuk om weten was dat de oudste deelnemer tijdens deze 5km een 91-jarige sportieve man was die het parcours helemaal had uitgedaan. Bram Eeckhout uit Hoeselt won deze wedstrijd met een tijd van 15:24,07 bij de mannen net voor Chris Wouters uit Diest en Vandeputte Eddy. Bij de vrouwen ging de winst naar Van Hese Charlotte uit Waasmunster met een tijd van 17:40,02.


Om iets na 16u, we moesten even wachten op de oudste deelnemer van de 5km die met een gigantisch applaus en een enorm respect (dat mag ook met zijn 91 lentes) verwelkomd werd aan de finisch, ging dan de 10km van start met 323 deelnemers. Zij gaven allemaal het beste van zichzelf. De winst was voor Vanden Berk Hendrik uit Lommel met een tijd van 32:03,09 net voor Verluyten Kevin uit Lubbeek en Bram Eeckhout uit Hoeselt. Bram had eerder ook al de 5km meegelopen. Bij de vrouwen ging de winst naar Van Hese Charlotte. Ook zij had eerder op de dag deelgenomen aan de 5km die ze ook op haar naam mocht schrijven. Charlotte Van Hese had zich in 2017 al tot Belgisch veldloopkampioene bij de beloften gekroond.


Na de officiële wedstrijden was het tijd voor de 1 km Ter Waert Volle Plateaurace, de 1 km Ter Waert Cava Run en de prijsuitreiking. Iedereen kon ook genieten van een Party-DJ-set van Michael Thoelen in de partyzone (DJ Tomorrowland). Het wordt alvast uitkijken naar de volgende editie van Den Hoeselér Run.


Alle uitslagen vind je via www.hoeseltrun.be / Foto's vind je nu al op hun Facebook-pagina

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page