top of page

Bilzen en Hoeselt zijn tegen komst winkelcentrum op de Eikaert

Heel wat inwoners van Hoeselt en Bilzen zijn tegen de komst van een winkelcentrum op de Eikaert in Bilzen. In Hoeselt is men bezorgd dat dit tot meer overlast zal zorgen in de Droogbroekstraat maar ook meer drukte op de gewestweg Bilzen-Hoeselt. Het provinciebestuur zal later beslissen over een eventuele vergunning.

Eikaert ligt net buiten Hoeselt en er ligt het woonwagenpark maar ook het afvalverwerkende bedrijf Bionerga (intercompost). Ook hebben er zich sinds enkele jaren de Aveve en Electro Vandeweyer gevestigd. Als je amper enkele 100 meters terug rijdt dan kom je terecht op de Droogbroekstraat en net daar maken de buurtbewoners zich ongerust over omdat ze vrezen dat een nieuw winkelcentrum voor veel overlast in de straat zal zorgen. Zeker dat men nu weet dat er waarschijnlijk ook een Albert Heyn zou komen.


De burgemeester van Hoeselt heeft alvast begrip voor de bewoners van de Droogbroekstraat. Hij laat weten dat het schepencollege hun onrust met hen deelt. "Dit project ligt wel in Bilzen", aldus Werner Raskin. "Het is de stad Bilzen die uiteindelijk advies geeft aan de provincie. Als buurgemeente werd ook onze mening gevraagd", gaat de burgemeester van Hoeselt verder. Het schepencollege heeft volgens hem alvast een negatief advies overgemaakt aan Bilzen. Ook laat hij weten dat Wegen en Verkeer de mobiliteit rond de Eikaert ontoereikend vind.


Nog dit: Bilzen heeft vorige week alvast een negatief advies naar de provincie verstuurd.

bottom of page