top of page

Bilzen is eerste stad in Vlaanderen met gratis app: “Buurtpreventie24!”

Goed nieuws voor alle Bilzenaren van 18 jaar en ouder. Zij kunnen sinds vandaag de gratis app “Buurtpreventie24” downloaden. De app is bedoeld om verdachte voertuigen, situaties en personen die ze zien in hun straat, wijk of buurt snel te kunnen melden. Leuk weetje: Bilzen is de eerste stad in Vlaanderen die de app lanceert.

Foto: © Karolien Coenen / Bron: HLN

Het stadsbestuur kan via de app ook pushberichten sturen om de inwoners te waarschuwen en raad te geven wanneer zich een ramp, explosie of een zware brand voordoet.


De ontwerpers van de app hebben ook rekening gehouden met de privacy van de persoon die iets verdachts meldt. Berichten en foto’s verdwijnen automatisch na 24 uur. Door dit in te bouwen en de privacy te garanderen hoopt men dat veel mensen de app gaan gebruiken om zo een melding van diefstal of inbraak te doen.


Om de app te installeren, is een éénmalige registratie met een eigen buurtcode nodig en heb je een smartphone nodig. Vooraleer de download start moet je een charter ondertekenen waarmee je akkoord gaat met de voorwaarden voor het installeren van de app. Bij het ingeven van een melding vraagt de app dat je eerst het noodnummer 101 belt. De locatie verschijnt automatisch en er kunnen foto’s toegevoegd worden.


De app is enkel terug te vinden in de App Store of via Google Play.

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page