top of page

Bilzen: Politie controleert zwaar vervoer. Er werden heel wat overtredingen vastgesteld.

Donderdag 18 oktober heeft de lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst een controle op zwaar vervoer uitgevoerd. Dat gebeurde op de N700 en op de Zutendaalweg in Bilzen. Tijdens de controles werden er heel wat overtredingen vastgesteld. Zo waren er 2 onmiddellijke inningen van 330 euro voor het niet respecteren van de dagelijkse rij- en rusttijden en 1 buitenlandse bestuurder reed met een vervalst keuringsbewijs. Hij kreeg hiervoor een onmiddellijke inning van 2500 euro.

Verder was er een vrachtwagenbestuurder die totaal geen ladingzekering had voorzien. De man kreeg een onmiddellijke inning van 1000 Euro. Een andere vrachtwagenbestuurder kreeg een onmiddellijke inning voor het rijden met een kale band. Op de Zutendaalweg werd de Nederlandse bestuurder van een vrachtauto geverbaliseerd voor het negeren van het zonaal bord C21 (bufferzone), hij kreeg hiervoor een boete van 174 Euro die hij ter plaatse moest betalen.


Naast de vrachtwagens moest een bestuurder van een auto een boete van 400€ betalen. Hij reed met een rode kaart met beperkte geldigheid tot 16/10/2018 en zijn voertuig was bovendien overladen (max. toegelaten massa + 150 kg). De man moest ook alles ter plaatse afladen. Verder werd er een proces-verbaal opgesteld voor een voertuig dat niet gekeurd was voor het slepen van een aanhangwagen. Ook waren er twee onmiddellijke inningen van 116 euro voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Even later kreeg een bestuurder een onmiddellijke inning van 116 euro voor het rijden met een auto en een aanhangwagen waarbij geen noodkoppeling was voorzien en waarvan de nummerplaten niet overeenstemden.


Nog tijdens een controle op donderdag 18 oktober waren er twee onmiddellijke inningen van 58 euro voor een niet-identieke nummerplaat op het trekkend voertuig en de aanhangwagen. Er waren ook drie onmiddellijke inningen voor een originele nummerplaat die niet voldoende leesbaar was (versleten of trekhaak voor de nummerplaat). Een bestuurder moest meteen een boete van 58 euro voor het rijden met een voertuig waarvan de trekhaak de leesbaarheid van de nummerplaat verhinderde. Ook werden 4 bestuurders betrapt wegens het rijden met een verlopen keuring. Een andere chauffeur die te hard reed, kreeg een onmiddellijke inning van 116 euro.


Ook een bestuurder van een landbouwvoertuig die ook regelmatig loonwerk doet werd beboet. Hij kon geen vergunning van Douane en Accijnzen voorleggen. Een bestuurder die in België ingeschreven is maar rijdt met een voertuig in Frankrijk, kreeg een proces-verbaal omdat hij niet de nodige bewijzen kon voorleggen dat hij met dat voertuig mocht rijden. Tot slot werden er ook nog twee processen-verbaal van waarschuwing voor gebreken inzake de technische eisen opgesteld en drie processen-verbaal van waarschuwing voor niet-gelijkende foto's op het rijbewijs.

Tijdens deze controles werden 65 bestuurders aan een ademtest onderworpen en van 3 bestuurders werd een speekseltest afgenomen. Deze waren allemaal negatief.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page