top of page

Bilzen Run opnieuw succesvol

Afgelopen weekend was het weer zover. Een nieuwe editie van Bilzen Run was een feit. Het was Bram Eeckhout die de 10 km van Bilzen Run op zijn naam schreef. Het was zo goed als een thuiswedstrijd voor hem. Hij had dan ook zijn zinnen gezet op de 10 km, zeker nu hij voor het eerst een wedstrijd in het tenue van zijn nieuwe runningteam betwistte. Bilzen Run ging op een gewijzigd parcours door en dat voor de 33ste keer.


De 33ste editie van Bilzen Run, een van de oudste nog bestaande stratenlopen in Limburg, ging door onder een stralend zonnetje. Het was voor de deelnemers dan ook uitkijken naar de gewijzigde loopafstanden. De voorbije jaren konden de lopers kiezen uit drie afstanden: de 5, 10 of 15 kilometer. De laatste werd geschrapt en de halve marathon kwam in de plaats terug. De laatste halve marathon op de Bilzen run werd in 2012 gelopen.


Op de halve marathon liep Steven Heemskerk van team MaesSQMRunningTeam al vroeg weg bij de concurrentie om met een kleine 4 minuten voorsprong te finishen op Stef Simons en Kevin Verluyten.


Foto: © Sonja Heekhout

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page