top of page

Bilzen verwelkomt nieuwe inwoners

Op zaterdag 1 september was het voor 100 kersverse Bilzenaren een heel speciale dag. Omdat ze Bilzen als hun nieuwe officiële verblijfplaats hebben gekozen, werden ze tijdens een onthaalnamiddag officieel welkom geheten in hun nieuwe stad.

De start van het welkomstfeest begon om 14 uur. De nieuwe inwoners van Bilzen werden op het kasteeldomein van Alden Biesen verwelkomt. Van daaruit werd de start gegeven voor een rondrit langsheen de leukste plekjes van groot-Bilzen, de ideale manier om hun nieuwe stad beter te leren kennen. Tijdens de rondrit konden ze ook meteen kennis maken met hun nieuwe stadsgenoten en konden ze genieten van de mooie omgeving. De deelnemers zijn voornamelijk afkomstig uit de buurgemeenten, maar er komen er ook van Maastricht, Lijsem en Londerzeel.


Het onthaal is een jaarlijks initiatief van de stad, die op deze manier de nieuwe inwoners een warm welkom wil bezorgen. Waarom zij voor Bilzen gekozen hebben? Uiteraard vanwege het gezellige stadscentrum, de vele evenementen en niet onbelangrijk, de goede bereikbaarheid.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page