top of page

Bilzen zoekt klimaatvrienden

Begin deze week werd er door 41 van de 44 Limburgse gemeenten een burgemeestersconvenant rond energie en klimaat ondertekend. Daarin beloven ze om de uitstoot van CO2 tegen 2030 te doen dalen met 40 procent. Ook Bilzen heeft zich geëngageerd.

De stad geeft het voorbeeld met kliMaten, vrienden van de aarde. Burgemeester Frieda Brepoels wil zoveel mogelijk Bilzenaren overtuigen om thuis en in hun omgeving acties te ondernemen die de ecologische voetafdruk verkleinen en de CO2-uitstot verminderen. Twee weken lang staan tal van activiteiten op het programma. Zo zijn er wandelingen in de natuur, samen tuinieren in volkstuintjes, duurzaam bouwen en tuinieren zonder gebruik van pesticiden.


Verder wordt een vegetarisch gekookt, opent het repair café. Maar er wordt de Bilzenaren ook geleerd hoe ze beter kunnen renoveren en bermen beheren. Verder wordt er ook nog

een fietsdag gehouden. Kinderen kunnen meedoen aan workshop Lichtje uit, een interactief spel dat draait rond energie. Tot slot pakt de stad uit met een wedstrijd om Bilzenaren aan te sporen te kliMaten. Nog tot en met zondag 25 maart kunnen ze foto’s rond milieu op instagram posten.



bottom of page