top of page

Bomenactie 2022: geef planten van hier een plaats in jouw tuin

Je kan weer terecht via www.natuurpuntlimburg.be/plantenverkoop om je planten te bestellen!

Foto: © Unsplash

WANNEER BESTELLEN?

Van 23 september tot 14 november kan je je bestelling via deze website plaatsen.

WAAR en WANNEER KAN IK MIJN BESTELLING AFHALEN? Je kan op zaterdag 3 OF zaterdag 10 december 2022 je bestelling afhalen. De afhaaldatum hangt af van het afhaalpunt: op elk afhaalpunt is er maar één afhaaldag. Je kan je afhaalpunt (en dus de afhaaldatum) zelf selecteren op de bestelbon. Kies bij voorkeur voor het afhaalpunt in jouw gemeente of in een buurgemeente.

Afhaalmoment op 3/12/2022 in Bilzen / Borgloon/ Genk / Ham / Hasselt / Heusden-Zolder / Houthalen-Helchteren / Kortessem / Leopoldsburg / Opglabbeek / Oudsbergen / Peer / Riemst / Sint-Truiden / Tessenderlo / Tongeren / Zonhoven / Zutendaal Afhaalmoment op 10/12/2022 in Beringen / Bree / Diepenbeek / Gingelom / Hamont-Achel / Herk-de-Stad / Hoeselt / Kinrooi / Lanaken / Maasmechelen / Nieuwerkerken / Voeren / Wellen

WAAROM ZOU IK PLANTEN BESTELLEN? Door deel te nemen aan onze plantenverkoop draag je je boompje... euh... deel bij aan de natuur in je omgeving, aan de biodiversiteit en aan het klimaat!

Alle Limburgse tuinen samen vormen een enorm potentieel natuurgebied. Bomen halen niet alleen CO2 uit de lucht, maar zorgen ook voor verkoeling en voor een gezondere lucht. Bomen, struiken, bloemen of vruchten trekken egels, vlinders, bijen en andere insecten aan, en brengen zo dus méér leven in jouw tuin. Zelfs mensen met een klein tuintje of alleen maar een balkon kunnen meehelpen om dieren en planten van hier van een leefgebied, beschutting of voedselplekken te voorzien. Zelfs als je alleen maar een muur hebt om een nestkastje of insectenhotel tegen op te hangen, kan je bij ons terecht!

We bieden uitsluitende inheemse planten aan, omdat deze zijn aangepast aan ons klimaat en bodem en zorgen voor de meeste biodiversiteit. Voor de meeste planten in ons aanbod kan je zelfs een herkomstcertificaat aanvragen: deze planten zijn gekweekt uit zaadjes geoogst van wilde ouderplanten uit eigen streek en helpen de natuur extra door hun aanpassing aan onze lokale groeiomstandigheden.


Opmerkingen

Beoordeeld met 0 uit 5 sterren.
Nog geen beoordelingen

Voeg een beoordeling toe
bottom of page