top of page

Carnavalsverlof wordt druilerig en winderig

Sinds dit weekend is het carnavalsseizoen echt begonnen en nadat we vorige week van het mooie weer konden genieten, zal het vanaf vandaag helemaal anders zijn. Het KMI verwacht rukwinden tot 65 km/u. Komende nacht gaat het nog harder waaien en tijdens het tweede deel van de nacht en morgenochtend verwachten men windstoten van 70 tot 90 km/u en lokaal mogelijk nog wat meer. Het KMI geeft ook tussen 3 uur ’s nachts en 10 uur ’s ochtends een weertype met ‘code geel’.


Vandaag is het vaak zwaarbewolkt met deze voormiddag perioden van regen of motregen. In de namiddag wordt het stilaan droger vanaf de Franse grens en kunnen er een paar opklaringen verschijnen. De maxima schommelen tussen de 9 en 13 graden in Limburg is dat 12 graden. De wind is matig tot vrij krachtig met rukwinden van 50 tot 65 km/u.


Tijdens de nacht naar maandag trekt er een regenzone van west naar oost over de provincie. Na een wat rustige periode zal de wind tegen de ochtend weer aanwakkeren tot gemiddeld 5 a 6 Beaufort. Maandagochtend zijn er dan rukwinden tot 70 km/u mogelijk.


De rest van de week krijgen we temperaturen met maxima rond de 10 graden. Het zal ook heel de week wisselvallig blijven met van tijd tot tijd een bui of felle regen.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page