top of page

Cocaïnewasserij ontdekt in Zutendaal

In Zutendaal in de Langendijkstraat heeft de politie donderdagochtend 19 juli een groot aantal materialen voor het zuiveren van cocaïne ondekt. Tijdens hun vondst werden meteen drie personen gearresteerd.

De politie voerde donderdag omstreeks 7u een bevel tot gevangenneming uit in een woning in de Langendijkstraat. Tijdens de zoektocht werden een groot aantal materialen en vaten ontdekt die gebruikt kunnen worden voor het zuiveren van cocaïne. De persoon naar waar ze eigenlijk op zoek waren, werd niet aangetroffen. Er werden wel drie anderen die ter plaatse aanwezig waren in de boeien geslagen. Het gaat om een 63-jarige Zutendaalse vrouw en twee dertigers uit Zutendaal. Zij moeten vandaag nog in Tongeren bij de onderzoeksrechter een verklaring afleggen.

In een bestelwagen in een aanpalende loods vond de politie kleine en grote vaten met chemicaliën. In een verborgen ruimte in de kelder van de loods stonden nog meer materialen. De brandweer werd erbij geroepen om een veiligheidscontrole uit te voeren om eventueel brand- of ontploffingsgevaar voor de omwonenden uit te sluiten. Nadien heeft een gespecialiseerd team sporen en stalen genomen.

Uit hun onderzoek blijkt dat het gaat om materialen voor een cocaïnewasserij. De opruiming van de goederen gebeurde door de Civiele Bescherming. Het parket Limburg zal de zaak verder onderzoeken.

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page