Coronanieuws: Horeca moet 1 maand sluiten, nog maar 1 nauw contact per gezin

Het overlegcomité heeft opnieuw samengezeten om te vergaderen over de verstrenging van de coronamaatregelen. Daarbij kwamen ze overeen dat de horeca 4 weken zal moeten sluiten, één ‘knuffelcontact’ buiten het gezin en een avondklok tot middernacht zijn daarbij de meest ingrijpende. Een overzicht van alle nieuwe maatregelen.

Foto: © Unsplash

Cafés en restaurants zullen dus vanaf maandag voor 4 weken dicht moeten. De maatregel wordt na twee weken geëvalueerd.  Het is wel nog mogelijk om tot 22u maaltijden af te halen.  Verder is er overeengekomen dat de horecasector een steunpakket zal krijgen.


Ook is er overeengekomen dat er een ‘nachtklok’ komt en dat tussen middernacht en vijf uur ‘s ochtends. Vanaf 20 uur mag er ook geen alcohol meer verkocht worden. Ook zal telewerk verplicht worden in bedrijven waar dat mogelijk is. Dit doet men vooral om het openbaar vervoer te ontlasten.


In een gezin is nog slechts één nauw contact toegelaten. Ook mag één gezin nog maar 4 contacten hebben en die zullen ook de coronamaatregelen, zoals afstand houden, moeten respecteren. Om de 2 weken mogen dat dan weer andere contacten zijn.


Er is wel goed nieuws voor markten en kleine kermissen want die zullen mogen blijven doorgaan, al zullen voedingskraampjes niet meer toegelaten zijn. Rommelmarkten en kleine kerstmarkten zijn dan weer wel verboden.


Voor cultuurevenementen is er nog geen duidelijkheid. Ook de sportsector zal moeten wachten op een evaluatie en zal dus voorlopig met de huidige maatregelen mogen doorgaan.

  • Sport Fm Continu Facebook
  • Sport Fm Continu Twitter
  • Sport Fm Continu Instagram

© Sport Fm Continu 2020

© All Rights Sport Fm Continu