top of page

De feestdagen doorkomen met gezonde groentjes

Het is weer een nieuwe week en zo komen de feestdagen weer dichterbij. De maand waar heel calorieën en kilootjes erbij komen zonder dat we het willen eigenlijk en dat komt vooral door de vele feestjes die we niet mogen missen. Om de laatste maand van 2018 toch nog op een gezonde manier door te komen, hebben we alvast enkele super lekkere groentjes voor jullie opgezocht.


SLA:

Botersla, eikenbladsla, ijsbergsla of rucola: sla is er in alle soorten en maten. Elke slasoort heeft dan ook andere gezondheidsvoordelen. Zo zit rucola bomvol vitamine K, bevat botersla veel vitamine A en krijg je bij het eten van veldsla veel vitamine C binnen. Wél bevatten vrijwel alle slasoorten weinig calorieën en veel nitraat en water. Net als voor alle andere groentesoorten geldt: varieer! Niet alleen lekkerder, maar ook beter voor je lichaam!


POMPOEN:

De meeste mensen associëren de pompoen vrijwel meteen met Halloween. Aangezien deze bolvormige vrucht dan ter decoratie wordt gebruikt. Toch is de pompoen veel meer dan een vrolijke versiering. De vezels, vitaminen, mineralen en bètacaroteen maken deze oranje vrucht tot een topper onder de groentes.


PAPRIKA's:

Ze zien er niet alleen ontzettend mooi en kleurrijk uit op je bord, maar zijn ook nog eens een weldaad voor lichaam en geest. Ja, paprika is een ontzettend gezonde groente! Zo zit deze kleurrijke groente tjokvol vitamine A en C en zijn ook foliumzuur en vezels ruimschoots aanwezig in de paprika.


Nog meer gezonde tips? Klik hier en hier

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page