top of page

De Keuken van Robin

Huisbereide Cannelloni


Benodigdheden voor 4 personen:

Cannellonipijpjes 1 kilo gehakt Kruiden naar smaak Paneermeel 1 eitje 1 ajuin 1 doosje tomatenpuree 1 zakje geraspte kaas Verse basilicum

Bereidingstijd 65 minuten



Huisbereide cannelloni

Meng je gehakt met paneermeel en kruiden bijeen. Meng dan zachtjes een eitje er doorheen. Rol kleine worstjes van je gehakt zodat het mooi in je cannellonipijpjes zakt. Leg de rolletjes in een vuurvaste kom keurig langs elkaar. Als je dat gedaan heb maak je een heerlijk tomatensausje klaar.


SAUS:

Stoof een ajuintje zachtjes in de pan met olie of boter aan. Bak dan je tomatenpuree er bij aan. Blus het geheel door wat water er overheen te gieten. Nu kan je bijna van dit gerechtje genieten. De saus breng je met heerlijke kruiden op smaak . Alles over de cannellonipijpjes gieten is dan je volgende taak. Bestrooi het geheel met geraspte kaas naar keuze en ik garandeer je dat het resultaat reuze wordt.


KLAAR VOOR DE OVEN:

Verwarm je oven voor op tweehonderd graden en zet dan je kom met met het gerecht erin. Je laat alles ongeveer een half uurtje braden en werkt de schotel af door hem ongeveer een kwartiertje onder de grill te zetten, tot dat je eigenlijk een heerlijk (bruin) korstje hebt. Haal dan de kom uit de oven en strooi er wat basilicum over en je kan ook kerstomaatjes gebruiken om deze te versieren. Ik weet zeker dat dit gerechtje je pleziert. Smakelijk !

bottom of page