top of page

De komende dagen blijft het koud met kans op sneeuw

Zaterdag krijgen we een zeer koude dag in Limburg maar ook daarbuiten. We halen amper maxima van 2 graden en het ziet er toch naar uit dat we geen sneeuwbuitjes moeten verwachten. Tijdens de nacht naar zondag gaat het lichtjes vriezen. Ook zondag stijgen de maxima niet verder dan 2 graden. In tegenstelling tot zaterdag kunnen er lokaal wel winterse buien ontstaan. Alleen in het noordoosten van Limburg zal het droog blijven. In de nacht naar maandag gaat het opnieuw vriezen.

Maandag krijgen we maxima van tussen 0°C en 2°C en we moeten rekening houden met een gure noordoostenwind. Ook dan is er kans op wat lichte sneeuw. Dinsdag starten we zeer fris met maxima van -4°C. Tijdens de middag halen we amper 1°C. Volgens de laatste modellen kan het wel eens gaan sneeuwen in het zuiden van de provincie en kunnen ze daar wakker worden met een laagje sneeuw op woensdagmorgen. Ook woensdag blijft het koud en is de kans op sneeuw niet uitgesloten.


Tot maandag 19 december zakken de minima tijdens de nacht onder het vriespunt en halen we overdag amper 3°C. Het zal wel zo goed als altijd droog blijven. Daarna ziet het er wat anders uit en zal het tijdens de nachten niet meer gaan vriezen. Ook de maxima stijgen naar 5 graden.

bottom of page