top of page

Detectielussen aan afrit Bilzen/Hoeselt zijn bijgesteld

Het is al langer een gekend probleem aan de afrit van de E313 in Hoeselt/Bilzen. Iedere dag bij de avondspits vormt zich daar een file aan de autostrade. De files aan de afrit waren het gevolg van verkeerd afgestelde verkeerslichten aan het kruispunt van de Bilzersteenweg en de Industrielaan in Hoeselt. De lange wachtrijen zorgde voor een groot gevaar voor de bestuurders die stonden aan te schuiven aan de afrit richting Bilzen/Hoeselt.


Foto/ Bron: © hbvl
Foto/ Bron: © hbvl

Eind mei werden er al meldingen van de files gedaan veroorzaakt door de slecht afgestelde lichten. Dat leidde tot erg gevaarlijk situaties, omdat de automobilisten gedwongen werden om enkele honderden meters voor de afrit de pechstrook te gebruiken.


Nu zovele maanden later blijkt dat de slecht afgestelde lichten de grootste oorzaak zijn van het probleem. Door een te gevoelige afstelling van de detectielussen werd het doorgaand verkeer vaak onderbroken, ook als er geen afslaand verkeer was. Tijdens de avondspits kon het verkeer richting Hoeselt niet worden verwerkt en zo ontstonden er files aan de afrit.


Sinds eind mei zijn de lichten dus bijgesteld, maar men blijft de zaak voorlopig opvolgen. Toch laat men al weten dat er geen verlenging van de afrit is gepland.


Foto/Bron: © hbvl
bottom of page