top of page

Dik sneeuwtapijt op komst voor Limburg

Wie woensdagochtend op tijd op het werk wil zijn, staat best op tijd op. Deze nacht gaat er een nieuwe sneeuwzone over onze provincie trekken en volgens de laatste voorspellingen zou het wel eens glad kunnen worden op de weg.


Niet alleen in de ochtend wordt er sneeuw verwacht, het kan woensdag zelfs de hele dag sneeuwen. Dat zal dus ook zeker gevolgen hebben op de weg. Dus als je niet echt dringend weg moet gaan, dan kan je je verplaatsing beter uitstellen naar de avond tot of naar donderdag. Mocht je toch de baan op moeten rij voorzichtig en rem zo veel mogelijk op de motor en rij een versnelling hoger. Zo heb je meer grip op de baan.


Het is wel nog niet helemaal duidelijk of de sneeuwzone over onze provincie zal blijven hangen. Mocht dat toch gebeuren zal er op de meeste plaatsen meer dan 5 centimeter sneeuw vallen. Maar regionaal zou dit zelfs meer dan 10 centimeter kunnen worden.


Het kan ook helemaal anders. Moest de verantwoordelijke depressie 100 kilometer zuidelijker zakken dan voorzien, dan zullen er in Limburg nauwelijks vlokjes vallen. Volgens de laatste details voorzien alle weermodellen wel een flinke sneeuwlaag voor Belgisch Limburg.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page