top of page

Dinsdag veel regen en windstoten tot 90km per uur

Het is koud buiten. Ook vandaag en morgen zal het door de inval van polaire luchtmassa’s fris blijven. Volgens weermodellen kunnen ze dinsdag zelfs een potentieel gevaarlijke situatie opleveren met winterse buien. Dat komt doordat een kleine depressiekern in de nacht van maandag op dinsdag op vanuit Frankrijk naar de Benelux doorschuift. Naast stevige windstoten stijgt ook de kans op winterse neerslag in België.

Op dinsdag ligt een complex lagedrukgebied in onze buurt. Dit wordt gekenmerkt door een warmtefront en een koudefront. Doordat beide regenzones boven de Benelux tot stilstand komen te liggen, zal er lokaal veel regen kunnen vallen. Bovendien zal dat gepaard met stevige windstoten in de namiddag die kunnen pieken naar 90 kilometer per uur.


Omdat de temperaturen dinsdagochtend rond 5 graden schommelen, is het niet uitgesloten dat de intensieve neerslag boven Wallonië een winters karakter kan krijgen. In de Ardennen kan het in de hoge gebieden enige tijd winters worden. Tijdens de namiddag trekt het koufront weg en krijgen we zachtere temperaturen.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page